Loan4CcrisCtos

Pinjaman Peribadi Koperasi – Blog Maklumat Pembiayaan Peribadi Koperasi Terkini

Syarat-Syarat baru Pinjaman Bank Rakyat

Posted by Admin di Oktober 11, 2012

Berkuatkuasa Sertamerta, syarat-syarat baru pinjaman i-Aslah Bank Rakyat adalah seperti berikut :

Swasta PGM

1) Gaji Minima RM2,000

2) Tempoh Kerja Minima 2 Tahun

Kontrak Kerajaan /Badan Berkanun

1) Minima tempoh Kerja 6 bulan

Syarat-syarat di atas adalah untuk pemohon di kawasan KL/Selangor sahaja.

Untuk maklumat dan syarat-syarat terkini 2014 klik di sini

Untuk maklumat pinjaman kadar rendah untuk kakitangan kerajaan sila klik di sini

Pertanyaan : call/sms/whatsapp ke  012-712 3442 (aziz)

******************************************************************************

About these ads

59 Respons to “Syarat-Syarat baru Pinjaman Bank Rakyat”

  1. hafiz said

    student di bawah SPA8 blh buat loan tak?

  2. ady said

    tumpang tny. kalau overlap gaji kena rm3k gak ke?

  3. feroz said

    Salam admin,

    Tempoh kerja kena 3 tahun??? maksud nye syarat yang 6 bulan tu tidak boleh pakai dah yer?

  4. BUYUT said

    MCM MANE PLAK SAYA BEKERJA SECARA KONTRAK DGN KERAJAAN?

  5. shah said

    Saya kontrak kerajaan..dh keje lebih dari 3 tahun..Layak kah nk wat pinjaman??

  6. nilos said

    Saya nak tanya kalau seorang penjawat awam telah berkhidmat lebih kurang 4 tahun lebih dan berstatus tetap dan sah dalam perhkidmatan, kalau dia membuat pinjaman bank rakyat boleh lepas ke?

    Saya juga nak tanya kalau beberapa bulan selepas membuat pinjaman dengan Bank Rakyat, kalau tetiba dia berhenti apa akan jadi dengan interest Bank Rakyat? Adakah interest akan menjadi seperti loan CIMB di mana loan akan naik mendadak ataupun loan akan masih “maintain”?

  7. nor said

    berapa tempoh masa yang di perlukan sebelum kita overlap pinjaman?

  8. nor said

    tuan, gaji minumum untuk apply bank rakyat 3k gak ke, walaupun syarikat panel?

  9. dyla said

    Salam.sy keja ngan GLC n gaji lg berapa ringgit nak 3k (insyaallah tahun dpan lebih 3K)..layakkah sy buat pinjaman utk tahun ni?

  10. wan said

    kerja kat sirim berhad .masih kontrak boleh mohon nak overlap di koperasi

  11. syamimah said

    salam,saya nk tnye.ok gaji saya tiap blan lbh dr 3k trmasuk komisyen..tp saya baru bekerja 3bln..saya kerja under swasta.dalam kontrak.msh tidak layak ke?

  12. Eiynas said

    Salam.. Ada existing loan di bank rakyat & nk overlap(kali ke 3).. Gaji basic rm2970 + elaun tetap rm100.. Keje bank islam, panel bank rakyat thru PGM.. X layak ker nk overlap?

  13. joe said

    Salam.. keje di Faber Medi-serve sdn bhd,
    kalau gaji bwh 3k, boleh buat ke..

    2nd kes.. keje Kpj Healthcare berhad,
    nak overlap.. gaji 2k smthing basic..

    tq..

    • Admin said

      Syarat terkini utk swasta gaji min rm3k dan tempoh kerja min 3 tahun

      • khairul said

        Saalam…saya bekerja kontrak dan berniaga sendiri, boleh mohon loan bank rakyat tak? Sebab saya nak mulakan buat pertanian…agak 2 loan lulus tak? Sebab saya tak ada slip gaji.tapi saya pernah tanya bank rakyat, dia cakap tak perlu slip gaji.

      • Admin said

        Pemohon pinjaman peribadi perlu mengemukakan slipgaji 3 bln terkini

  14. firdaus said

    sy nk tny. ok utk pkrje swasta kne lbey 3 taon ye. law basic rm3000 law nk bt loan 250000 lpas x? bpe lme tmpoh byaran? interest? tiade ape2 komitmen lg. tiada pernh bt mne2 pnjaman lg. hnye byar utng pnjman plajaran dlm 200-300 sbuln. tu je

    • Admin said

      Saya hanya boleh menjawab utk skim i-aslah bank rakyat, yg mana syarat utama sykt swasta tersebut mestilah panel dgn bank rakyat. Sila hubungi mana2 caw bank rakyat utk pengesahan

  15. wanie said

    Salam en. Sy keje di astro dh 4 thn, gaji basic rm3k x masuk elaun..nk tnye klu nk overlap pnjmn terdahulu ngn bimb, blh apply ngn bank rakyat x?

  16. opex said

    saya nak overlap pinjaman perbadi bank rakyat utuk kali ke3…gaji3k….last sya overlap 80k….nama dalam ctoss n ccriss….layak tak? potongan melalui koperasi

  17. mohd ezwan said

    saye nk wt overlapping bank rakyat..sye bkerja di pos malaysia..rase2 leh wat g x..saye dh wat rm56k sebelum ni,,tu pn 3 taun lepas

  18. willy said

    nak tanya gaji sy 3k campur elaun dah keje 12 tahun..kalu sy nak wat overlap akaun bank rakyat yg lama…tp sy ada citos dr singer. ..sbb tak byr balance kes motor kena curi layak kah sy buat overlap

  19. Salam.saya bekerja kontrak kerajaan..keje dah hampir setahun lebih..boleh ke sy nk buat loan?

  20. boys said

    Salam nk tya sy kja bru 7 bln gji dlm pay slip termsk elaun n tlak kwsp..lbh krg. Rm 1200.00,sy kja kontrak kerajaan…bly x bt pnjman

  21. nizam said

    salam. sy nk tnya klu basic + elaun sy RM3k. lyk x sy buat overlap? Company LF logistics dl sbg IDS Logistics.

    • Admin said

      kelayakan memohon pinjaman bukan hanya bergantung kpd juml pendapatan, tapi pihak bank juga akan mengambilkira jumlah komitmen di dalam dan luar slipgaji. Selain itu pada masa ini tempoh pinjaman maksima adalah 10 tahun. Utk pastikan kelayakan sy perlu maklumat tambahan ie, gaji, ptgn, umur, komitmen loan byr di luar slipgaji. Maklumat rekod pinjaman sedia ada, ie, tunggakan/blacklist

  22. ridzuwan said

    salam..minta info.gaji 1800 sy bt loan 30k bt 10thn ada lg 6 thn komitmen sy rm600.layak kah sy utk overlap?

    • Admin said

      Sila sms pada saya (012-7123 442) maklumat lengkap berikut : juml gaji pokok+elaun tetap, juml potongan dalam slipgaji, juml bayaran sebarang loan di luar slipgaji, bayaran bulan loan bank rakyat. tksh

  23. mohd said

    saya nak tanya tentang nk buat overlap sy berkerja di telekom 3 tahun lebih..sthun stngah lalu sy ada wat overlap 82k..kalau sekarang gaji pokok saya 2600 campur elaun tetap boleh tak??

    • Admin said

      Kelayakan bukan hanya bergantung pada gaji (pendapatan) tp juga bergantung kpd berapa jumlah komitmen di dalam dan luar slipgaji. Sekiranya pinjaman sedia ada adalah dgn tempoh 20 thn, kemungkinan besar pinjaman baru tidak cukup utk menutup baki (overlap) pinjaman lama kerana pinjaman baru hanya membenarkan tempoh maksima 10 tahun (jumlah pinjaman rendah).

  24. nurul ain said

    sy pekerja kilng je…gji sy dlm sbulwn 1800-2000 ..blh ke sy nk bt pnjaman bnk ni…sy nk bt 10k peribadi…sy kje dh 4tahun…tlg jelas

    • Admin said

      Syarat minima gaji basic rm2,000.

      • muzamil said

        Saya gaji termasuk elaun 5716, umur 41 krja kerajaan, ada loan kat Pbank balance 29 ribu, bayaran luar slip kereta 800 ada setahun lagi saya nak tanya saya layak tak nak buat loan kat bank rakyat, nak overlept bayar balance pinjaman kat Pbank dan nak settle kereta yang tinggal tak sampai setahun lagi dalam Rm 10000 , cadang nak buat loan 80000 boleh lepas tak?

      • Admin said

        maklumat x lengkap :

        gaji : 5716
        juml ptgn : ?
        Byrn loan PBank : ?
        Rekod ccris : ?

        Boleh sms details ke 012-712 3442

  25. taritha said

    sy bekerja d sektor kerajaan,jawatan tetap tp belum d sahkan dalam jawatan.. gaji lebih rm2k trrmasuk elaun dn sebagainaya.. boleh ke buat pinjaman…

  26. Admin said

    Kebiasaannya telah membuat pembayaran minima 6 bulan..walau bagaimanapun ada juga cawangan meletakan syarat 1 tahun

  27. Admin said

    Syarat gaji minima RM2000

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 187 other followers

%d bloggers like this: