Loan4CcrisCtos

Pinjaman Peribadi Koperasi – Blog Maklumat Pembiayaan Peribadi Koperasi Terkini

PINJAMAN PERIBADI PETRONESA 2012

Posted by Admin di April 24, 2012

Koperasi Petronesa, anak syarikat Yayasan Sarawak, ingin menawarkan pakej-pakej pinjaman peribadi terkini seperti berikut :-

(1) Pakej KFH (Kakitangan AG Sahaja)
Kadar : 3.99% (Tempoh 6-20 tahun)
Kadar : 4.99% (Tempoh 2-5 tahun)
Pinjaman Maxima 80 x gaji atau RM200,000 (Min Loan RM5k)
Maxima ctos : RM26k setiap akaun pinjaman bank

(2) Pakej HDM
(a) Kadar : 5.99% (Kakitangan AG), Tempoh : 1 – 20 tahun
Minima tempoh khidmat : 3 Bulan

(b) Kadar : 6.99% (Lain-lain kategori), Tempoh 1-10 tahun atau 15 tahun jika dinyatakan.
Minima Tempoh khidmat : 1 tahun (Majlis Badan Berkanun)
Minima Tempoh khidmat : 3 tahun (Bhd/Sdn Bhd)
Maksima Ctos : RM25k atau 2 akaun

Sila telefon atau sms maklumat <gaji><potongan><umur><nama majikan><tempoh berkhidmat> 012-712 3442

 Jika Anda Berminat Menjadi Agen Pinjaman Peribadi : Sila KLIK DI SINI

About these ads

60 Respons to “PINJAMAN PERIBADI PETRONESA 2012”

  1. imah84 berkata

    sy pernah buat loan dgn petronesa thn lepas,,kalo nak overlap leh x?

  2. Azila berkata

    Saya ada blaclisted ambank,ada ctos dan criss..kurang dr 20k..bolh apply ke

    • Admin berkata

      Saya x dapat beri jawapan ok ke tak ok sbb maklumat yg diberi tak mencukupi, terlalu umum. berilah maklumat lebih lanjut berapa gaji, ptgn, umur kerja jabatan apa, jwtn tetap ke kontrak.

  3. ARNESH berkata

    saya bekerja di badan berkanun, kontrak, ada ctos/ccris…boleh apply ke?

  4. azmi berkata

    Wife saya kerja advertising company kat Mutiara Damansara. Boleh pinjam loan nike/Gaji dalam RM4K umur 42tahun. dah cuba beberapa bank x lepas sebab komitmen tinggi. Tujuan nak loan utk sattel komitmen yang tinggi ni dalam RN50K.

  5. imah berkata

    sekarang proses brp hr?

  6. reena berkata

    saya kerja swasta..gaji rm2k..umur 30 thn…blacklist bawahh 30k…bole apply tak???

    • Admin berkata

      Kalau di sektor swasta, syarat utama syarikat mestila panel pgm dengann Bank Rakyat.Syarat rasmi gaji min RM3k, tempoh kerja 3 tahun. Walau bagaimanapun utk kaw KL/Lembah Klang, pihak saya boleh menguruskan permohonan bagi yg bergaji sekurang-kurang rm1.8k dan kerja min 1 tahun. Sila beri maklumat tambahan sekiranya layak syarat di atas.

  7. feza berkata

    salam en.admin.. mohon tumpang tanya.. sy ada mohon loan petronesa nie.. kalau loan rejek slalunya koperasi xamik masa yg lama kan untuk inform kpd custmer.. tqvm

  8. Mohd Shukri Ahmad Najri berkata

    Kalau nak buka akaun baru di petronesa boleh ka nya? Baru jer buat ngan petronesa. Bulan 6/2012

  9. masjb berkata

    Saya dah mohon lebih 2 minggu pinjaman dari petronesa ni….. asyik tunggu agreement baru katanya baru nak buat payment, macam2 alasan…. dah rasa muak dgn alasan tak munasabah tu…. dah hilang kepercayaan pada koperasi ni, ada yang tak kena.

    • Admin berkata

      Sekali sekala pasti ada terjadi kelewatan seperti itu, walau di koperasi mana pun. Sy x dpt memberi komen, kerana en kena tanya agen yg menguruskan pinjaman en.

  10. amy berkata

    saya berkerja sebagai polis bantuan petronas(tetap)dah berkerja lebih 6 tahun.adakah saya layak untuk membuat pinjaman?gaji 2K.

  11. ina berkata

    mcm mna nak buat personal loan ntuk guru kafa, kontrak dan xde opsyen pencen.

  12. ladyechz berkata

    Sy sektor swasta umr 27thn kje ttp,ade ccris/ctos/blacklisted. Gj kasar + allownce 2400. Da 2 thn kje. Klu sy bole apply mnx tlg bgkan dtails.

  13. ahmad berkata

    saya kerja gov tp jumlah potongan biro angkasa da 60%..blh x nk wat loan tanpa potongan biro angkasa..nk pinjam dlm 20k

    • Admin berkata

      Bg kakitangan kerajaan bayaran diwajibkan melalui ptgn biro angkasa. Sila sms maklumat gaji, ptgn, umur, dan nama majikan..ada skim pinjaman yg membenarkan ptgn sehingga 75%.

  14. Ibrahim k berkata

    Saya kerja swasta .. Gaji 2500 + komisyen = 4000 – 5000 potongan epf & socso je umur 40 company teledirect telecomerce sdn bhd dah 8tahun berhikmat adakan saya layak admin

  15. Ain berkata

    Salam.. Saya ada apply Bank Rakyat utk overlap, x lepas..sebab high komitmen dah. Dan try masuk kt Agro Bank, juga begitu. Last choice, saya try apply di Kuwait, lama tnggu proses..at last ckp x lepas juga sbb high komitmen. Boleh jelas kn pd saya.. Apa yg dimaksudkn dgn high komitmen? Sedangkn kereta tu suami yg byr kan cuma memakai nama saya saja. And, boleh kah saya try apply di Petronesa ni?

    • Admin berkata

      komitmen di loan tu kira puan punya sbb dia ikut nama bukan ikut siapa yg bayar. Cuba sms details gaji, ptgn, umur, nama majikan/jab biar sy tgk dulu. sms ke 012-712 3442 (aziz)

  16. nurul berkata

    saya bekerja di koperasi ( pajak gadai). boleh ke mohon loan ni? ada potongan biro. dah buat loan dengan bank rakyat bulan 5/12. sekarang nak mohon loan lagi tp bank tk luluskan sbb high comitment.

  17. epul berkata

    salam,

    gaji : rm2466.64 + elaun rm850 = rm 3316.64
    potongan : 1. kwsp rm 366
    2. angkasa rm 1617 – rm 427 (sehingga jan 2021)
    – rm 1190 (sehingga sept 2032)

    kerja gov,tetap.umur 27. adakah masih layak?kalo layak berapa maksimum dpt?tq

  18. mazlan effendi berkata

    Ada kah pekerja bank layak utk meminjam??

    • Admin berkata

      Layak sekiranya memenuhi syarat gaji min rm3k, kerja min rm3k, tiada saa/ctos

      • mazlan berkata

        Salam.sy pkerja bank.sebelum nie sy ada ,cuba buat overlaps kt bank rakyat tapi reject coz high comitmen.tujuan myelesaikan hutang cc dan koperasi majikan.sy x ada ctos or ccris..loan bank rakyat dh melebihi setahun.tq

      • Admin berkata

        High commitment bermakna jumlah potongan yg dibenarkan telah melebihi tahap yg dibenarkan oleh bank rakyat

  19. Rosmina Idris berkata

    Salam… maaf nk tanye en…jika bekerja di The Store (M) Sdn Bhd adalah layak dlm skim ini…terima kasih…

  20. Azizi berkata

    Saya bekerja dgn pos msia.blh buat loan tak?komitmen tinggi.dpt tak sta loan petronesa dan overlap alliance bank n koperasi?

  21. Admin berkata

    Sekiranya blacklist tidak lebih rm25k boleh dipertimbangkan..hubungi/sms saya di 012-712 3442 (aziz)

  22. reddemon88 berkata

    Saya kerja ngan financial link , 7 Bulan kerja . Gaji Rm2.5 . Komitmen x tinggi. Jawatan : technical support

  23. Admin berkata

    Secara umum ya, tp perlu maklumat: nama majikan, umur skrg dan umur pencen

  24. din berkata

    Saya bekerja di kedutaan,gaji rm 1900. Tiada potongan biro angkasa.layak tak membuat pinjaman?

  25. farhana berkata

    Salam,
    Nak tanya apakah proses penuh utk apply loan ni:
    1.setelah submit dokumen brpa lama bru akn dpt feedback lulus atau tak jika dokumen sudah lengkap
    2.sekiranya sudah lulus brp duit akan masuk ke akaun pemohon.
    3.selepas diberitahu loan lulus apakah proses seterusnya..
    Terima kasih.

    • Admin berkata

      Isi lengkap semua borg dan sertakan dokumen yg perlu seperti disyaratkan :
      1) proses/kelulusan biasanya dalam 10 hari bekerja
      2) min 3 hari bekerja
      3) pihak koperasi akan call utk aqad (persetujuan terma dan syarat)

  26. wafa berkata

    saya nak tanya ok ke klu kita pinjam melalui koperasi ni?yelah kita nak pinjam 20 tahun..di masa akan dtg x tau lak koperasi ni ada lg ke idak..

  27. Mama Jaja berkata

    PETRONESA ni under kuwait finance ke?
    Kalau potongan melebihi 60% masih layak memohon ke?

    • Admin berkata

      Secara umum biro angkasa hanya membenar potongan sehingga 60%. Kalau dah lebih 60%, pinjaman baru hanya dibenarkan sekiranya ada pinjaman lama yg boleh di overlap (pinjaman bertindih). Utk mengetahui kelayakan,sms detail gaji, ptgn, umur, nama majikan ke 012-712 3442 (aziz). Ya petronesa under kuwait finance haouse.

  28. epul berkata

    Boleh ke tolong semakkn loan sy..sbb dah terlalu lame semua dh sttle akad dah 2mggu lpas tp duit ttp xmsuk2 smpai agen pn xangkat call jawab sms.. xde tmpat tuk sy rujuk..

    • Admin berkata

      Maaf sy pihak ke 3 x boleh semak..bank (KFH) x akan membenarkan. Terus hubungi bank. Skrg tgh cuti panjang, itu en x boleh kira sebagai hari bekerja (proses loan terhenti)

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 179 other followers

%d bloggers like this: