Loan4CcrisCtos

Pinjaman Peribadi Koperasi – Blog Maklumat Pembiayaan Peribadi Koperasi Terkini

PINJAMAN PERIBADI UNTUK GLC & SWASTA (Biro)

Posted by Admin di Mac 31, 2012

Skim Pembiayaan Peribadi Aslah
Promosi pembiayaan peribadi dengan jumlah pinjaman sehingga RM200,000 untuk tempoh sehingga 15 tahun. Gaji minimum adalah serendah RM700 /RM1500. Selain kakitangan kerajaan, kakitangan GLC dan syarikat-syarikat swasta yang membenarkan potongan gaji melalui biro angkasa juga layak memohon *.

Syarat Pembiayaan
Bagi kakitangan Kerajaan / Badan Berkanun & Majikan yang boleh membuat BPA
Bagi kakitangan swasta yang mempunyai potongan biro, layak memohon Pembiayaan Peribadi Aslah selepas menjadi anggota koperasi (Selepas pengesahan sebagai panel).

Kadar Faedah
BPA (Kerajaan/Badan Berkanun) – 4.9% (1-3thn), 5.9% (4-10thn), 5.95% (11-15thn)
BPA (Swasta) – 6.5% (1-5thn), 7.0% (6-10thn)

Taraf Perkhidmatan
Mestilah tetap dan telah berkhidmat sekurang-kurangnya 6 Bulan – 1 Tahun.
Pemohon kontrak kerajaan bersambung juga boleh memohon (Cth: Guru KAFA)

Cara Bayaran Balik
Potongan Biro Angkasa (BPA).

Syarat Kelayakan Gaji Minima
BPA (Kerajaan/Badan Berkanun) – Minimum RM700 sebulan.
BPA (Swasta) – Minimum RM1,000 sebulan.
Rekod Hutang
Pemohon yang ada masalah ccris / ctos / akpk layak dipertimbangkan

* Tertakluk kepada terma-terma dan syarat dan di mana berkenaan seorang penjamin diperlukan.

Keterangan lanjut boleh mengemukakan soalan di ruangan komen, melalui email (apekabor@gmail.com) atau sms ke 012-7123 442

*** Ini adalah website promosi milik persendirian

About these ads

66 Respons to “PINJAMAN PERIBADI UNTUK GLC & SWASTA (Biro)”

  1. iza berkata

    Pinjaman ni under Bank Rakyat ke???

  2. izzuddin berkata

    kalau bekerja swasta boleh ke apply loan nie…..nak pkai duit nie….

  3. syuhaida berkata

    bleh x email kpd sy senarai majikan layak apply loan untuk syrkt swasta..coz sy bekerja di construction cmpny n byk client dr swasta minta sy uruskan loan.

  4. DYNA berkata

    hi.sy kje compny swasta. min apply loan bape?
    and comny sy ada panel dengan bank rakyat.tp sy xbrape phm ptongan melalui BPA?mcm mana sy nk taw company sy ad potong melalui BPA ke x?

  5. DYNA berkata

    mksd sy min gaji apply loan untuk swasta..thanks

  6. dyna berkata

    UPM RAFLATAC SDN BHD.
    GAJI PLUS ALLOWANCE 1970.

  7. ISMAIL BIN MOHD YUSOF berkata

    salam. saya bekerja di syarikat swasta dan ada potongan biro angkasa dan PGM. saya juga ada buat loan dengan bank rakyat. boleh tak saya nak apply loan tapi komitmen saya tinggi. saya nak setle hutang2 lain espcialy kredit kad………

  8. zura berkata

    saya nak tahu syarikat ranhill water services sdn.bhd ade x biro angkasa n panel bank rakyat..

  9. faiz berkata

    majikan saya bukan panel dgn bank rakyat,saya ade masalah ccris…boleh x kalau saya nak memohon

  10. Juriadah Johan berkata

    Saya bekerja bawah syarikat KUB Malaysia Berhad.. adakah saya layak memohon pinjaman

  11. Syahrur berkata

    Majikan saya Mimos Berhad. Gaji RM2100. sebelum nie sy ader apply direct ngan Bank Rakyat tapi ditolak. Boleh saya mohon?/

    01929400

  12. mohd johan berkata

    kalau sya keje swasta,bleh buat?ni bank rakyat ke?plz email me for detail,ctc no 0193180610 t.q

  13. Maizura Md Darus berkata

    Saya bekerja di co.GLC, gaji pokok RM3358..nett RM2762..BPA ada.masalah CRS & CTOS

  14. hisham berkata

    sy ada loan bank rakyat 45k…ingat nak overlap lg untuk setel kn blacklist crdt card dlm 6k… boleh dapat maklumat lanjut??

  15. eyda berkata

    sya dari malaysia airlines…adakah kami ahli n nama sya blacklisted..ada peluang ke?tq

  16. mohd ali berkata

    bagaimana prosidur penjualan balik saham bank rakyat dan berapa lama proses penjaulan?

  17. Suzana binti Jaa'far berkata

    sye bekerja di syrikat swasta. nama syarikat H.C.Material Supply sdn bhd..gaji basic rm 1800.00
    potongan rm300(advance) n epf..
    BPA tak ada..
    sye boleh buat loan tak?

  18. rizal(husband) berkata

    saya bekerja swasta di kilang amsteel,ada loan bank rakyat. dah check dgn moccis ada linked tapi tak ada biro angkasa.. leh apply ker?

  19. siti berkata

    sy bekerja di syarikt panel bank rakyat..tp blacklist dr kolej tmpt sy study dulu..bole apply loan tak??gaji dlm rm27++..sebab sebelum ni pernh try apply loan..tp ditolak..

  20. Zakwan berkata

    sy kerja kontrak di syarikat mimos. dh kerja 8 bulan.. gaji rm1.6k.. boleh buat loan tak?

  21. nurul berkata

    saya keje kerajaan tp nk setelkan utang kad kredit lbh kurang 6k kat bank rakyat nak buat cam,ner???blh buat lg x….

  22. azri berkata

    saya nak apply loan koperasi ni..syarikat saya kerja ada potongan biro angkasa,gaji rm 2800 tp bln ni dah naik jadi rm 3040 (surat ada)..status dah permanent…boleh apply ke?

  23. azuri13 berkata

    kerja swasta ada potongan biro angkasa..gaji rm3040 n status tetap.boleh proceed?

  24. azuri13 berkata

    ni pinjaman bank rakyat kan??saya dah tnya…dia kata boleh tp company expired la so ngh renew.

  25. Admin berkata

    Maaf x layak

  26. wardah nazihah berkata

    sy kerja di airod berhad, gaji basic 1300 tak termasuk elaun teknikal, kerja 8 bulan. layak tak?

  27. Amia Asha berkata

    saya blacklist/CCRIS (buakn bank rakyat), nak buat pinjaman 50K atau lebih.
    company panel bank rakyat, kerja di company sekarang 2tahun4bulan, gross rm4.3k,
    layak memohon atau tidak?
    tq

  28. suhaida berkata

    Saya kerja agensi kerajaan yg baru ditubuhkan dlm 2010 basic dalam 5500 ada petrol allowance 300 dan phone allowance 100. sy baru kerja 810 bulan.sya ada overlap dgn 2 bank dlm 35k, boleh buat pinjaman x? agensi saya baru register dgn BPA tp belum aktif lagi.

  29. azuri13 berkata

    kerja swasta ada potongan biro angkasa…gaji rm 3040…status tetap..boleh mohon?

  30. siti khairina bt jamqdi berkata

    Kalau mcam sy, yg pernh buat pinjaman dgn moccis dlu, msh boleh membuat pinjaman lg k.. sy berkerja sbagai guru kafa….

    • Admin berkata

      Ya masih boleh sekiranya masih terdapat kelayakan dari segi gaji dan potongan. Untuk mengetahui kelayakan, sila sms info berikut : juml pendapatan, juml ptgn, umur, nama sekolah dan lokasi ke 012-712 3442 (aziz)

  31. zila berkata

    saya baru bekerja dengan syarikat uemland holding adakah saya layak untuk membuat pinjaman peribadi

  32. muhammad hafiz berkata

    staff etiqa maybank panel x?

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 179 other followers

%d bloggers like this: