Loan4CcrisCtos

Pinjaman Peribadi Koperasi – Blog Maklumat Pembiayaan Peribadi Koperasi Terkini

Syarat Pinjaman Peribadi Lebih Mudah

Posted by Admin di Februari 26, 2012

Kini ada penyelesaian bagi mendapatkan pinjaman peribadi walaupun nama anda telah diblacklist/ctos melebihi paras berikut :

Kes CTOS/ Blacklist-
(1) -Credit card melebihi 30k
(2) -Pinjaman perumahan melebihi 200k
(3) -Pinjaman peribadi /kereta melebihi 100k

Pakej Pinjaman Peribadi yang ditawarkan bagi pemohon yang telah melebihi paras terhutang seperti di atas adalah seperti berikut
Kadar: 6.99%
Payout: 92.5%
Tempoh pinjaman : 20 tahun
Jumlah Pinjaman Maksima : RM250,000

Kelayakan : Hanya untuk kakitangan Kerajaan / Badan Berkanun SAHAJA

Untuk keterangan lanjut sila tel /sms ke 012-7123442 atau bertanya di ruangan komen

About these ads

98 Respons to “Syarat Pinjaman Peribadi Lebih Mudah”

  1. Aim said

    Salam..
    Ni utk pekerja swasta atau kerajaan?
    Kalau sy nak buat loan untuk settle loan lain bole x?
    Sy ada p/loan dgn RHB easy & CIMB Xpress Cash..
    Sy bekerja di syrkt swasta & bole buat PGM..

  2. yus said

    gaji sya 1073.t + elaun =1648 jmlh ptongan =941 gaji bersih=707

    berapa sya layak buat pinjaman

  3. acun said

    gaji 750 basic bole wat loan ker??berape yer?

    • Admin said

      kalau kakitangan Kerajaan kemungkinan boleh, tapi kena kira potongan /komitmen pulak. Kalau kakitangan swasta maaf x boleh.

  4. umi said

    saya pernah buat loan dengan bank rakyat.dan saya ingin memohon pinjaman akaun ke 2 dari bank rakyat juga boleh ke?

    • Admin said

      Perlu overlap /tutup pinjaman sedia ada

      • umi said

        saya meggunakan penjamin semasa membuat loan bank rakyat dulu selama 18 tahun, jika saya ingin membuat overlap, perlu kah lagi saya menggunakan penjamin?

      • Admin said

        Bergantung pada taraf jawatan skrg..saya tidak dapat memberi jawapan sehingga mendapat maklumat lengkap..saya perlu tahub juml gaji, taraf jawatan, nama majikan

  5. shihas said

    Sekiranya pekerja dibadan berkanun kontrak boleh ke dan baru bekerja.

  6. mimi said

    gji sya 1593+elaun=2127 jmlh potngn=1185 gji bersih=942,brapa sya lyak pinjam..

  7. putra said

    saya ada buat pinjaman dgn bk rakyat ,byrn dgn bk rkyat ok xde masaalh,skrg nie name sy tlh disenarai hitam oleh bk lain.boleh tak sy buat overlap,tp sykt sy berkerja skrg nie bukan lg panel dgn brakyat.

  8. shihas said

    saya ingin mmbuat pinjaman, tapi br kerja di badan berkanun..dah dpt satu bulan payslip. black list bwh 20 ribu..bg saya cadangan..bgmn nk apply..

  9. alice said

    sya nk bt loan tp xda dkumen yg d’plukan
    bleh kah sy bt pnjaman ini

  10. Amirsham said

    Saya berpendapatan kasar gaji + elaun = RM 4042….kakitangan kerajaan…umur 44 tahun…jumlah potongan RM 2000…bersih RM 2042.
    Layakkah saya menbuat pinjaman sebanyak RM 35000 untuk tempoh 7 tahun?

  11. Ina said

    saya berpendapatan gaji kasar 1864..kakitangan kerajaan ..umur 31 thn..ptgn rumah 548…loan bank rakyat 326 baru ambil awal tahun…gaji bersih 950 dan ada pinjaman kereta 370..layak ke untuk overlap semula bank rakyat untuk 20 thn?

    • Admin said

      Ikut kiraan saya, pinjaman baru selepas overlap tidak dapat menutup pinjaman yg sedia ada, ini adalah kerana cik telah dianggap high commitment. Walau bagaimanapun sekiranya cik memohon pinjaman koperasi layak meminjam dalam rm27k walaupun tidak overlap pinjaman bank rakyat. Sekiranya berminat dan perlukan borg hubungi /sms saya di 012-712 3442 (aziz/admin)

  12. alice said

    saya sudah pernah try untuk buat pinjaman dengan cimb cash express tetapi tak lepas gaji 1800 bersih.document yang saya hantar lengkap dan telah berkerja selama 9 bulan dengan company yg sama.tidak pernah membuat pinjaman ,jika saya memohon loan kat RHB ada keberangkalian ka pinjaman saya akan lulus..

  13. Shihas said

    Salam bang, saya bekerja di UTM badan berkanun dah 3 bulan kontrak..gaji kasar 13++ dan bersih 11++. saya blacklist bwh 20 ribu..mcm mn nk apply…hr tu abg ada mentioned minimum kerja 3 bulan kan..

    • Admin said

      Syarat tempoh kerja minima hanya untuk kakitangan kerajaan yg bekerja tetap..jika kontrak minima 1 tahun atau kontrak telah diperbaharui

  14. shihas said

    la..hari tu kata 3 bulan dah blh apply…saya beekrja kontrak di bdn berkanun da 4 bulan.

  15. shahrin said

    salam saya berpendapatan kasar 1,896.73 umur 34thn potongan 954.30 kalau saya nak buat loan b.rakyat berapa banyak saya dapat? saya berkerja kakitangan kerajaan, kalau saya overlap layak tak saya pinjam 145k/

    • Admin said

      Saya perlu maklumat terperinci berkenaan potongan sebelumdapat memberi jawapan yg tepat..tetapi utk meminjam sebanyak rm145k adalah sukar mendapat pertimbangan

  16. amie73 said

    sy bru bekerja dgn Unisel.kontrak 2thn.gaji rm1072 + elaun=1742.blacklist dgn mbsb n muamalat.loan rumah.dua2 rumah dah kena lelong.(kena byr +-rm80k lepas lelong)n sy ada loan rumah ketiga dgn b.rakyat.payment ada sgkut2.tp bayar la pai arini.baki tggl +-rm8k.sy nak tanya,bleh x sy overlap semua baki loan tu,+-rm90k,sy kena tgu brp bulan bekerja,bru bleh apply loan n brapa byk sy bleh pinjam.minta tolong Admin jika ada cr utk sy selesaikan masaalah ini,

  17. Dewi said

    Salam
    Saya ada masalah blacklist dan ctos. Gaji dah dipotong melebihi 60%. Kerja di kerajaan negeri Sarawak. Masih bolh dibantu ke?
    Gaji kasar, RM2993.34. Potongan RM1805.00 termasuk potongan KWSP. Bagaimana? Boleh Apply tak? TQ

  18. ain said

    Saya nk bertanya sekiranya ingin memohon loan ne mmg memerluka payslip 3bulan ke? sekiranya 2 bulan payslip ?

  19. deepee said

    sya keja dah 6 bulan kat sektor swasta..and gaji bersih cma 700 boleh tak wat loan kat rhb easy??

  20. shahsha said

    SALAM..
    tumpang lalu..sy nk tnya..sy dh berkrja selama 5thun..
    dibawah syarikat berkanun
    gaji sy cuma 1024 tolak gaji bersih 950
    sy tidk pernh buat loan..
    berapa maksimun sy blh buat loan?

  21. muhammad said

    sy kerja tentera..gaji pokok 1941.86..elaun 2400..gaji bersih rm600..smua dh siap potong koperasi tentera.rumah..skg ni sy nak buat overlapp utk setel kn koperasi tentera tinggal 30k..adakah sy layak untuk buat pnjaman ni??

  22. liza said

    saya bekerja di bank islam malaysia berhad,
    saya ingin buat loan bank rakyat,saya ader penjadualan semula kad credit ngan bank rakyat,boleh apply/

  23. Aze said

    Saya pernah buat overlap loan bank rakyat tahun 2009. Boleh tak saya overlap laon skali lagi tp status terkini saya ada akpk. Saya cuma perlukan RM10k sahaja cash sekarang. Apakah permohonan saya akan diluluskan? Kalau tidak lulus, ada bank lain yang saya boleh apply loan RM10k?

    Terima kasih.

    • Admin said

      Sekiranya dalam program akpk tidak diterima oleh bnkrkyt..utk permohonan di bank lain, hubungi saya di 012-712 3442 (hanya layak sekiranya ada potongan biro angkasa)

  24. Suhaila Zaabar said

    salam..saye bekerja di swasta, gaji basic rm1500.00, potongan epf 165.00, socso 7.25 + partime rm350.. gaji bersih rm1327.75+350 adakah saye layak tuk pinjm rm40k??

  25. Shirley said

    boleh tak buat pinjaman peribadi untuk overlap pinjaman perumahan?

  26. Zizie said

    Salam..sy baru overlap bank rakyat bln 10 yg lepas…bleh ke nk overlap lg lm mse singkat nih?

  27. achik said

    saya swasta..gaji 1600 tolak socso + epf tinggal la 14++ , layak x saya nk wt loan 10k????

  28. Aim said

    Salam…
    Saya kerja di Badan Berkanun. Company (SPAD). Baru 2bulan (Nov – Dec) berjawatan kontrak. Tapi tahun depan sy akan diserap ke jawatan tetap. Bole ke sy nak buat loan dengan koperasi atau bank rakyat? Sy ada blacklist dgn RHB (Easy Ploan). Umur 26 Tahun. Gaji Basic RM 13++. Gaji Bersih RM 11++

    • Admin said

      Sekiranya blacklist tidak layak memohon pinjaman bank rakyat. Utk pinjaman koperasi, min tempoh utk pemohon bekerja tetap adalah telah bekerja sekurang-kurangnya 3 bln.

  29. enaz said

    salam..ni loan dengan bank mana ye? nape saya cuba hunbungi tapi xdapat ye?

  30. zain hashim said

    saya seoang guru…gaji kasar rm4152.46…potongan rm2484.64…ada sangkut utk c/credit bank rakyat..bawah 9k…bayaran x berapa elok…boleh ke klau saya buat loan lagi dlm 12k…

  31. sara said

    Saya seorg guru gaji 2652.35, elaun tetap 700.ptgn semua 2044.23.layak x saya mohon?

  32. lan said

    Saya kerja gomen…gaji kasar RM4800.00. Gaji bersih setelah potongan ialah RM 3550.00. Buleh buat ker loan dalam 200K selama 16 tahun?

  33. yusuf said

    assalammualaikum admin>>>anggota tentera llp boleh tak buat pinjaman nih

  34. sha said

    salam..sy bekerja di majlis daerah status kontrak dh keje lbh setahun..gaji bersih sy rm1323..pinjaman kete rm385..sy nak tau samada layak utk wat pinjaman lbh kurang 10k ja?

  35. Mohd Affandi Bin Ramli said

    Saya fandi. Ingin membuat personal loan..saya keje di sebuah syarikat swasta iaitu Sime Darby Property Berhad…gaji saya RM1500 + Claim Mileage RM300. Tolak potongan gaji RM250

  36. ajie said

    say pekerja ktmb bertaraf tetap.
    gaji pokok + elaun = rm 1369.00
    gaji bersih selepa potngan = rm 1200
    layakx nk buat loan

  37. zaidi Bin Hassan said

    saya pernah guarantor member tetapi nama saya sudah di iktirafkan sebagai guarantor black list.Adakah saya layak memohon pinjaman loan peribadai dengan pihak RHB Bank.

  38. jaimi bin othman said

    Gaji sy sdh melebihi 70 %, sy bkeja dgn kakitngn krajaan..

  39. sugumaran said

    hi admin , gaji saya 2200 tolak epf , gaji bersih 1976 , saya ada blacklist di cimb credit card , saya pekerja swasta , bolehke saya nak buat loan ,
    email :sugumaran_86@hotmail.com

  40. susk binti nasang said

    Akum suami sy nak buat pinjman basic 950 ot 900 kerja swasta dan sy juga berkerja

  41. saidatul ashikin said

    saya kerja badan berkanun basic gaji termasuk elaun 1673-kwsp dan pinjaman sedia ada tinggal =896
    boleh tak saya nak buat pinjaman lagi rm5k sahaja.nak pakai untuk raya ni

  42. ida said

    Salam.admin,nk tnye.kalo kakitangan kntrak nk wat pinjaman mcm mana?

  43. Siti nor sarina binti baginda said

    Sy berkeja swasta gaji sy rm1900 je berape bnyk sy dpt buat loan??berape lame nk approve loan tersebut??

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 182 other followers

%d bloggers like this: