Loan4CcrisCtos

Pinjaman Peribadi Koperasi – Blog Maklumat Pembiayaan Peribadi Koperasi Terkini

Pinjaman Khas Kakitangan Kontrak Kerajaan

Posted by Admin di Julai 21, 2011

Tawaran pinjaman peribadi khas untuk kakitangan KERAJAAN berstatus KONTRAK  dengan terma & syarat-syarat seperti berikut:

(A) Tempoh berkhidmat 6 bln – 2 tahun

  1. Amaun pinjaman maksima RM20k atau tidak lebih 60% dari jumlah potongan gaji (yang mana lebih rendah)
  2. Tempoh maksima 5 tahun

(B) Tempoh berkhidmat lebih 2 tahun

  1. Amaunt pinjaman maksima 20x gaji atau tidak lebih 60% dari jumlah potongan gaji (yang mana lebih rendah)
  2. Tempoh maksima pinjaman 10 tahun

Catatan :

  • Pekerja berstatus SEMENTARA dan GSTT tidak layak
  • Terbuka untuk guru KAFA/KEMAS/dll.

** Untuk mengetahui kelayakan anda : smske 012-7123442

About these ads

68 Respons to “Pinjaman Khas Kakitangan Kontrak Kerajaan”

  1. nor said

    klu pensayarah uitm kontrak boleh mohon tak.

  2. aim said

    kalau guru kafa di kelantan boleh pohon x?

  3. Nor Hisyam Bin Mohd Jamal @ Kamar said

    kalo taraf jawatan kontrak for service, layak apply tak?

  4. aini said

    saya staf kontrak (renew setahun setahun) dah hampir 4 thn di USM.
    gaji 970.11 + alaun tetap 415.00
    potongan tiada..kecuali kwsp dan perkeso
    umur 27 jawatan pembantu tadbir n17

    adakah saya perlukan penjamin untuk meluluskan permohonan saya?

  5. Joe said

    Nak tanya berapa layak utk gaji saya….
    Basic 970.11
    Elaun 515
    Potong kwsp 180
    Bank rakyat-angkasa 520
    Berapa ye maksimum boleh pegi?

  6. wanie said

    salam..saya pekerja kontrak kerajaan..saya ingin bertanya..adakah saya layak untuk membuat pinjaman peribadi sekiranya gaji pokok RM823 + elaun RM 4..dan berapa perlu saya bayar setiap bulan andai saya ingin membuat pinjaman peribadi sebyk RM15000.

  7. wanie said

    salam..saya pekerja kontrak kerajaan..saya ingin bertanya..adakah saya layak untuk membuat pinjaman peribadi sekiranya gaji pokok RM823 + elaun RM 400 lebih dan berapa perlu saya bayar setiap bulan andai saya ingin membuat pinjaman peribadi sebyk RM15000.

  8. jiely said

    salam bro..kalau gaji pkok rm786.42 + elaun rm 400 lebih..potongan gaji hanya kwsp rm 180 + etiqa rm 90 shj…status kontrak di salah satu universiti sebagai pengawal keselamatan KP11…dh nak masuk 2 thn kerja..layak kah nak buat pinjaman?kalau layak berapa yg dapat saya pinjam bro?TQ

  9. salam bro…saya ni pembantu perpustakaan S17 under Perpustakaan negara..gaji basic sekarang 1082.60 elaun 489….kiranya dah 1500….kerja kat lib desa….pernah meminjam dengan ukhwah dan mau settle dengan ukhwah…..tu pun potong 284 sebulan aja melaui angkasa….lantikan secara 1 tahun dari tahun ke tahun dan dah 6 tahun berkhidmat….tapi saya pergi bank rakyat baru2 senang2 ajer reject saya sedangkan pakai penjamin orang kerja tetap…hampess la bank rakyat….

    • Admin said

      wkmslm,
      Insyaallah boleh buat melalui koperasi. Sila sms pada sy (012-7123442) maklumat berikut : juml ptgn dalam payslip, umur dan baki pinjaman ukhwah

  10. misha said

    Salam..sy staff contract for service (SPS) almost 2 thn 1/2 di PPTG WPKL (renew setahun2)
    net salary RM1200
    tiada potongan even KWSP+PERKESO
    umur 25 thn
    post pembantu tadbir N17
    payslip pun x de except slip pertanyaan status bayaran yg boleh print from website e-maklum
    nk buat loan below 10k..min 5k..boleh apply x??

  11. Syed Ahmad muhaji said

    Salam Smua … Maaf Menggangu… Sy Cume Nk Mengesyokan.. Jika Ada Sesiapa Yang Berminat Buat Loan .. Kami Ada Promosi.. Dengan Kuwait Finance House .. Dengan Payout 100% .. Kelayakan Sehingga 200k sehingga 20 tahun… Flate rate… Pinjam 100 dpt 100.. ctoss criss boleh ttp .. boleh overlap juga ..jgn tgu lagi..
    cepat sementra promosi masih ada..

    Jika Berminat Boleh Layari Laman web Dan Semak Kelayakan Di ….. syed ahmad muhajir.. tq .. hanya kakitangan Kerajaan & Badan Berkanun Sahaja .. Selamat Mencoba

    • Admin said

      T.Ksih kerana En Syed mempromosi pinjaman koperasi tetapi amalan SPAM adalah tidak beretika..diharap saudara dapat mengiklan perkhidmatan saudara di ruangan / forum iklan yang bersesuaian.

  12. shidi said

    salam, saya guru kafa JAWI… boleh k mohon?? mengenai angkasa, adakah guru kafa boleh potong angkasa…

    • Admin said

      Secara umum ada skim pinjaman koperasi yg menerima permohonan dari guru Kafa tetapi dgn syarat bayaran balik boleh dibuat dgn ptgn biro angkasa. Sila tanyakan perkara ini dengan bhg gaji JAWI sendiri.

  13. saiful said

    salam bro sy kakitangan perpustakaan gred gaji N1 gji pokok 689 +alaun lain 375 kwsp 119…boleh ker wat pinjaman

    • Admin said

      Adakah perpustakaan negara malaysia (PNM)? Jika PNM kelayakan potongan hanya 50% dari gaji. Sila beri maklumat lain seperti; juml semua ptgn dlm slipgaji, umur, tempoh kerja. Boleh sms ke 012-7123442

  14. naa said

    salam..saya nk tnyer..saya staff kontrak under perbadanan negeri..dh lebih dari 6 bulan dan kontrak untk 2 tahun dan ke atas..sy layak x untk apply personal loan

  15. saiful said

    sy umo 25 keja bwah PNM.jumlah ptgn gaji semua 945.99 TEMPOH KERJA SATU TAHUN KE TAHUN…

  16. mrhunt said

    saya kakitangan kontrak kementerian perumahan.jawatan pembantu penguatkuasa gred 17.gaji+elaun tetap dalam RM 1200.potongan hanya kwsp.kerja dah lebih dari setahun.nak wat pinjaman RM 2500..boleh ke?

    • Admin said

      Kelulusan utk pembiayaan bagi kakitangan kontrak hanya diberi sekiranya kontrak tersebut akan diperbaharuai sekurang-kurangnya utk tempoh dua tahun-dua tahun

  17. heaven said

    saya kakitangan kontrak upm,,kerja blom smpai 6 bln lg..gaji all fixed in RM2500..tolak kwsp 240..saya layak ker nk apply?

  18. mohd syafirul said

    sya kerja kontrak uitm.. gaji 1200 sya xpasti ada pekerja kontrak dpt bt pemotongan biro angkasa ke x.. klu xda blh bt loan x

  19. razie said

    guru kafa n.sembilan boleh mohon ke?kalau tak melalui potongan kwsp boleh x?pkai auto debit?

  20. Khairul Nizam said

    Sy Pekerja kontrak service 2 tahun.. basic 820.38 + 595.00 (elaun tetap) boleh memohon x?? jika boleh bagaimana pembayaran balik dilakukan

  21. hana said

    salam.sy pkerja kontark di kpdnkk dh nk msuk 4thun…renew stahun2..nk tnye bleh x nk wt overlap..sblum ni pnah bt dgn koperasi…

    • Admin said

      Mungkin boleh jika cukup kelayakan..sy perlu maklumat berikut : juml gaji, juml ptgn, umur, nama majikan dan lokasi, maklumat pinjaman koperasi (juml pinjaman dan byrn bulanan). Boleh sms ke 012-7123442

  22. farhun said

    status kontrak…berkhidmat di ppukm sudah hampir 10bln..layak x nak mohon???

  23. towing said

    assalam,nak tanye,sy ni pekrja kontrak kat FAMA,bleh x nak wat loan dalam 5k,kerja dah nak masuk 6 bulan,gaji basic 821,elaun dalm 450.

  24. Jacob said

    Salam, sy adalah staf kontrak di ump,..renew setahun-setahun dan telah bekerja almost 1 tahun lebih, butiran seperti dibawh:
    Gaji : Rm 1315.38 (campur elaun)
    potongan : KWSP (Rm 146
    Angkasa : Rm387 (pinjam Rm40k)
    Lain-lain : Rm34
    JUMLAH = Rm567

    Gaji bersih : RM 748.38

    Umur : 27thn

    Berapa kelayakan saya?….tq

  25. Jacob said

    ade borng nk kena fill in x?,….aper dokumen diperlukan?….tempoh proses beraper lamer ek?…TQ

  26. Azlina said

    saya keje kerajaan..masalah saya tak boleh buat loan kerana angkasa dah reject kerana monthly saya bayar dgn jabatan insolvensi…ada tak cara lain untuk saya buat loan

  27. Fiza Sa'ban said

    pekerja kontrak khidmat singkat sudah 3 tahun brkhidmat boleh apply x?

    • Admin said

      Sekiranya cik bekerja dengan Kerajaan/Berkanun ada skim pinjaman yang boleh dipertimbangan..walaupun saya kurang jelas apa maksud “khidmat singkat” yang cik tulis.

  28. fadzli said

    saya bekerja sudah 1 tahun dengan kerajaan negeri di jabatan ketua menteri dan bertugas dgn seorang Y.B dan kontrak akan di renew setiap tahun… adakan saya layak untuk membuat pinjaman?? Gagi saya 1500 cuma tolak KWSP saja 160…

  29. piju said

    salam, if pekerja sambilan kerajaan boleh pinjam ke? saya dah 3tahun bekerja dengan kementerian kesihatan malaysia.

  30. Lisa said

    Slam…sya Nak Brtnya ,sy bru bekerja hmpr 3 buln d pust zakat dbawah kerajaan Negeri, sttus jawatan msh Smntara dsbbkan Atas alasn mash bru,Ada x cara untuk mmbuat pinjaman perbadi bg stts jawatan smntara..tq

  31. ila said

    salam,sy kakitangan kerajaan kontrak.Mula bekerja pada bulan 8 2013,gaji 928.74 basic + elaun 670..potongan hnya kwsp + sosco sahaja..bersih RM 1379.99..adakah sy layak?
    berapa pinjaman yang saya layak ?

  32. selvi said

    salam 1 malaysia tuan/puan,

    saya sorang guru bekerja selama 12 tahun.skg saya ada masalah pembayaran di bank.saya dan suami mendapat gaji bulanan (rm4200) selepas semua potongan sebanyak rm2500 sahaja tetapi bayaran kereta,rumah dan perbelanjaan lain rm3300 setiap bulan .oleh itu saya terpaksa berhutang dgn orang lain.oleh itu,saya ingin menyelesaikan masalah ini boleh tak saya membuat pinjaman akpk ?

    • Admin said

      1. Pinjaman akpk hanya terbuka kepada pemohon (kakitangan kerajaan) yg telah menyertai program akpk
      2. Untuk mengira samada pn masih layak atau tidak untuk membuat pinjaman, saya perlu maklumat berikut secara berasingan (bkn campur dgn suami) :
      – gaji pokok
      -elaun tetap
      – jumlah semua potongan dalam slipgaji
      – bayaran pinjaman luar slipgaji atas nama pn

      Pn boleh sms / whatsapp ke 012-712 3442 atau emel (encikaziz@gmail.com) maklumat di atas.

      Tksh.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 181 other followers

%d bloggers like this: