Loan4CcrisCtos

Pinjaman Peribadi Koperasi – Blog Maklumat Pembiayaan Peribadi Koperasi Terkini

Pinjaman Peribadi Ukhwah Ekspres

Posted by Admin di April 14, 2011

Koperasi Ukhwah ingin menawarkan skim pinjaman baru UKHWAH EKSPRES :

Syarat-Syarat Kelayakan :                                        SKIM DIHENTIKAN SEMENTARA !

(1) Kakitangan Kerajaan Persekutuan, Negeri, Badan Berkanun & GLC

(2) Berkhidmat 6 bulan ke atas

(3) Jawatan TETAP & KONTRAK

(4) Gaji + Elaun Tetap minima RM1,000

(5) Amaun blacklist di bawah RM150k

 

Maklumat Pakej :

(1) Kiraan kelayakan 60% (Overlap dibenarkan untuk potongan yang telah melebihi 60%)

(2) Kadar keuntungan : 4.9% (Tempoh 1-3 tahun),  5.9% (tempoh 4-20 tahun), 6.9% (staf kontrak)

(3) Tempoh Pinjaman Untuk Staf Kontrak

      – Maksima 5 tahun (jika berkhidmat kurang dari 5 tahun)

     – Maksima 10 tahun (berkhidmat lebih 5 tahun)

(4) Had Pinjaman :

        – Kakitangan tetap : RM200k

        – kakitangan Kontrak : Hingga 20 x Gaji

(5) Tunai Bersih : 90%

Untuk keterangan lanjut sila KLIK DI SINI

About these ads

82 Respons to “Pinjaman Peribadi Ukhwah Ekspres”

  1. Ismail said

    Salam,saya nak tanya pinjaman Ukhwah Ekspress yang menawar pinjaman ini bank atau koperasi? Klu koperasi mana satu?

    Saya berminat utk mohon pinjaman koperasi untuk buat overlap.

    TQ.

    • AA Aziz said

      Ini pinjaman koperasi. Skim ini utk kktgn kerajaan dan berkanun. untuk mengetahui kelayakan, sila sms maklumat gaji, juml potongan dlm slipgaji dan umur.

  2. Ismail said

    Jumlah pendapatan :Rm 3,893.05
    Jumlah potongan :Rm 2,056.80 (termasuk Incometax dan LUTH=Rm93.80)
    Gaji Bersih :Rm 1,836.25

    IC :640509-01-6079 Umur:47 Jawatan : Guru (Kementerian Pelajaran)
    saya ingin mohon pinjaman koperasi Ukhwah Express untuk buat overlap
    (Bank Rakyat + Kop.Kowamas =Rm 130K)
    Saya nak pinjam se max.yang boleh berdasarkan kelayakan saya.

    Terima Kasih En.AAAziz di atas bantuan anda.

    Ismail Bin Ibrahim
    Hp:019-7779016

  3. benarkah boleh meminjam tanpa penjamin dan tanpa cagaran . jika benar saya ingin meminjam

  4. salina said

    sy ingin bertanya:

    gaji bersih + elaun = RM1100
    tiada potongan (tiada loan setakat ini)
    kerja di JAIS-status jawatan kontrak-telah bekerja selama 7 bulan.

    soalan:
    1. adakah sy memerlukan penjamin jika ingin membuat loan?
    2. berapa maksimum…kalau boleh sy hanya nak maksimun RM300 shj dipotong drpd gaji kasar…berapa jumlah pinjaman dapat kalau bulanan maksimum RM300?

  5. syaza said

    saya berminat nk apply. kje semi goment, kktgan tetap.
    ada blacklist bwh rm100k…

  6. salina said

    encik Aziz, betul ke loan ukhwah diberhentikan?…agak2 lama ke?…sy masih xtau status sy, smaada boleh buat loan ke tidak..en aziz xreply pun..

  7. salina said

    EN AZIZ,

    nanti kalau da bukak balik permohonan baru, sila inform sy ye..

    Aana_11@yahoo.com,
    0199941953

  8. intan said

    salam,sy staf kontrak dh 2 tahun kat bahagian pembangunan,KPM..gaji 820+elaun 595=1400…kami satf kontrak bahagian tempat sy kje nie xde potongan biro…so,sekiranya kami nk wat loan.kami kne bayr sendiri.terpulang pade pihak yg kitorg nk pinjam…so..layak x sy nk pinjam ngn ukhwah ekspress nie??????n gaji masuk bank..slip gaji kitorg pengurusan byr pakai voucher yg print out from system gaji…LAYAK ATAU TIDAK????PALING TGGI MONTHLY SY MAMPU BYR KALAU LEH WAT DALAM 5 TAHUN TU..DALAM 450

  9. Siti Arieya said

    Saya bekerja di Universiti Malaya tetapi kontrak setahun. Tapi kontrak setiap staff akan di renew selepas setahun.
    gaji saya 1800. tolah epf tinggal 1600. saya ada komitment utk byr kereta 600 sebulan. Saya nk buat pinjaman peribadi 20k.
    dengan baki gaji lepas byr duit keta, boleh ke loan saya di luluskan??

    tima kasih..

  10. arif said

    saya bekerja di sektor swasta dan mempunyai potongan biro angkasa…layak atau tidak?

  11. Zainol Rashid said

    Nak bertanya: saya merupakan ahli ukwah sbb pernah membuat pembiayaan pinjaman peribadi ukwah dan saya nak buat overlap pinjaman ukwah terdahulu, dengan yang baru.

    apa yang perlu saya lakukan atau isi.

  12. shaiful said

    kenapa loan tidak dibuka kepada pekerja swasta?

  13. azraei said

    askum,

    saya berkerja dgn safeguard g4s sdn bhd, adakah saya layak untuk memohon,
    income salary + elaun rm 3k…bekerja tetap…
    sya tgu jawapan….teme kasih…

  14. jamie said

    salam saudara,
    loan dh boleh buat ke?? sya dr kuching swak

  15. ziera said

    Boleh saya tahu,kalau swasta boleh apply x??

  16. Dot said

    Salam sya nk tnya lau atm leh wt pjman x? Keja dh 9 thn, gji bersh 1,775.15 dlm slip gji x tmsuk elaun, jmlh ptgan 1,385.84., sya nk settle pjmn dkt koperasi tentera.. Leh x

  17. Mohammad said

    MOHON TAHU SKIM Peribadi Ukhwah Ekspres SUDAH DIBUKA SEMULA TAK? TQ

  18. Amira said

    Saya pernah buat pinjaman dengan ambank melalui koperasi ukhwah pada tahun 2009.pada februari 2010 sy telah menjelaskan semua pinjaman sy tetapi sy masih belum lagi membatalkan keahlian sy sehingga kini.Jd yuran keahlian masih dipotong setiap bulan sebnyk rm15.Soalan sy bagaimanakah caranya utk sy batalkan keahlian sy?dan adkh sy akn dpt pulangan wang tabungan sy itu?

  19. atan said

    saya nak buat loan segera. masalah nya jawatan saya sekarang pensyarah (sementara) walhal saya terikat dengan uitm 14 tahun kerana belajar dibawah tanggungan uitm untuk masters and phd . untuk menunggu ke jawatan tetap harus tunggu giliran dan interview, maybe tahun depan. boleh lulus ke loan nanti

  20. safri said

    sy berkerja sendiri mempunyai perniagan dan berdaftar di smm layak ke momohon ?? dan mempunyai statment bank maybank n cimb duit tiap2 hr masuk
    keutungan 4-5 k sebulan

  21. siti said

    kalau ada blacklist b rakyat bleh apply ke?outstanding skarang bal rm32900.00

  22. rose said

    skim ini dah dibuka semula, sy nak apply…

  23. intan binti md jasni said

    salam…sy ada ccriss boleh memohon ka..sy k/tgn kerajaan gaji+elaun tetap rm1814.66 ptgn sebanyak 923.03 berapa saya boleh memohon

  24. rizal said

    salam, saya kerja di tabung haji plantation, anak syarikat lembaga tabung haji. gaji pokok rm 1400 + elaun tetap 400. telah bekerja selama 5 tahun dan kakitangan tetap. potongan gaji sedia ada, mbsb rm 485 , koperasi TH rm237. saya ada blacklist dgn eon bank. blacklist kereta. adakah saya layak memohon. sekian terima kasih.

    • Admin said

      Boleh, sy kira masih ada kelayakan..tp bergantung pd jumlah blacklist kereta. Berapa byr bulanan kereta tu, masih guna atau sudah diambil oleh pihak bank. Hubungi sy di 012-7123442

  25. aras63 said

    Macamana nak memohon penyata penjelasan awal pinjaman peribadi ukhuwah yang dibuat melalui ambank?

  26. saiful said

    saya kerja swasta ade panel bank rakyat n biro angkasa..basic dan elaun 1800..kalo masuk ot 2300..bole ke saya apply pinjaman nie..bekerja di segamat, johor

    • Admin said

      Saya tidak dapat memberi jawapan ya atau tidak kerana encik tidak memberitahu nama syarikat tempay en bekerja

    • Admin said

      Hanya utk pemohon KL/Sgor. Sekiranya ingin memohon pinjaman moccis terbuka seluruh Malaysia tetapi mesti bersedia dtg ke K.Lumpur utk menandatangani perjanjian pinjaman

  27. bibi said

    adakah pinjaman ni 75 peratus sbab sya da 60 peratus potongan….

  28. apiz said

    RM1200(BASIC) + 200(ELAUN) + 800 (OT)

    Potongan EPF 11 % dan insurance prudential monthly RM160
    Umur 24 tahun
    Majikan – Safeguard G4S
    Bekerja 2 tahun

    Layak tak nak apply?
    Please send email to me, apizzuddin@gmail.com

    TQ

  29. wahab said

    P
    aslm..loan utk ukhwah express bagi ctok 30k masih ade lagi ke? kerja tetap kerajaan..

  30. arol said

    kerja di uitm, jwtan kontrak,renew setiap 2 thn..
    gaji 986.00+elaun 595 = 1581
    tolak kwsp 11%…
    layak x wat pinjaman?
    berapa interest?

  31. mia said

    salam…sy k/tgn badan berkanun gaji+elaun tetap rm1565.1. ptgn sebanyak 748.75 termasuk EPF/SOCSO. Adakah sy layak

  32. ali said

    kerja di maybank basic rm2800
    lepas tolak epf+tax+loan kereta gaji bersih = rm1600
    nak overlap personal loan rhb + Aeon + kredit card.
    agak2 saya layak tak?

  33. rosilawati binti abd ghani said

    Salam,
    saye bleh wat loan x? saya kerja tetap nan company, basic 1300 je , bersih 1144 , saya nk pnjam 5k je..

  34. nas said

    Sy ktgn bdn berkanun, gaji+elaun tetap rm4177. ptgn 2049. Layak x memohon?

  35. Sy nk wt loan tolong

  36. liana said

    bole hubungi saya anna_rosswell@yahoo.com
    0174644…

    mahu bertanya tentang loan.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 181 other followers

%d bloggers like this: